Oogstfeest 2019

Op 7 september was het Oogstfeest van De Bongerd. Het weer was prima, met af en toe een buitje om even tijdens het schuilen uit te rusten. De opbrengst was gigantisch! Iedereen heeft hard gewerkt, met veel leuke gesprekken en een heerlijke lunch. Veel nieuwe mensen ontmoet. Iedereen heeft meegenomen wat men kon gebruiken. En de overgebleven appels en peren werden verdeeld over instanties in de buurt. Castellum Steede Hoge Woerd, Instock, Emmaus, Geertjeshoeve en de Metaalkathedraal hebben wij er mee blij kunnen maken.
Nu kunnen we zelf aan de bak om de appels weg te werken. Appelsap, appelstroop, appelazijn, appelmoes, appeltaart en appelsambal.

Iedereen bedankt voor de gezellige dag! En geniet van het heerlijke fruit.

Update: 14 september hebben we nog een extra rondje geplukt achter in de boomgaard. Want er hingen nog te veel appels aan de bomen. Daarna hebben we de appels en peren met 3 auto’s weggebracht om sap van te laten maken.

De pakken appelsap hebben een inhoud van 3 liter en zijn ongeopend 2 jaar houdbaar. Het belangrijkste is dat het sap heerlijk frisfruitig smaakt en zonder toegevoegde suikers en natuurlijk biologisch en duurzaam (fruit uit eigen wijk) is.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie